Hyppää sisältöön

Vertaisryhmät

Digipelirajat’on-ryhmät pohjaavat pelaajien vertaisuuteen. Vertaisuus ryhmissä tarkoittaa sitä, että kaikki ryhmäläiset jakavat samankaltaisia kokemuksia digipelaamisesta. Pienryhmiä järjestetään eri paikkakunnilla. Digipelirajat’on-vertaisryhmiä on kahdenlaisia:

Toiminnallinen ryhmä digipelaajalle,
joka haluaa uutta tekemistä
pelaamisen rinnalle.

Keskusteleva ryhmä digipelaajalle,
joka haluaa vähentää tai
lopettaa digipelaamisen.

Ryhmätoimintamme on suunnattu 18-29-vuotiaille paljon pelaaville ja omaa digipelaamistaan pohtiville. Koulutettujen vertaisvalmentajien tukena toimintaa ohjaavat sote- ja nuorisoalan ammattilaiset. Kaikki ryhmätoimintamme on maksutonta.

Kaikki kevään 2020 DPR-ryhmät aloittavat toimintansa poikkeuksellisesti verkkoryhminä Discordissa. Mahdollisuuksien mukaan (korona-tilanne huomioiden) paikalliset ryhmät jatkavat kokoontumisia kasvokkain touko-kesäkuussa. Tiedotamme osallistujia kevään aikana sitä mukaa kun tilannearvio tarkentuu. 

Discordissa ryhmät käyvät reaaliaikaista keskustelua tekstin ja ääniyhteyden välityksellä. Yksittäinen Discord-ryhmätapaaminen kestää n. 2 tuntia viikoittain. Ryhmien tarkemmat tapaamisajat ja ilmoittautumislinkin löydät alempaa tältä verkkosivulta DPR Bootcamp sekä DPR Ctrl -ryhmien kuvausten yhteydestä.

Jos haluat itse toimia vertaisvalmentajana, lue lisää ja ilmoittaudu seuraavaan koulutukseen tästä.


DPR Bootcamp


Puuduttaako yksin pelaaminen? Onko arki jumissa? 
DPR Bootcamp on 10 kertaa kokoontuva ryhmä, jota vetävät työparina Digipelirajattoman kouluttamat peliharrastaja (vapaaehtoinen) ja pelaamisesta kiinnostunut ammattilainen. Ryhmäläisten ideoiden mukaan uusia juttuja kokeillaan rennolla asenteella ja omaa arkea ajatellen.

Kenelle?

  • Digipelaajille – juuri sinulle, joka toivot uutta otetta arkeen!

Mitä?

  • Tutustutaan toisiimme
  • Tuunataan omaa arkea
  • Pelataan porukalla
  • Mietitään ja kokeillaan uusia juttuja

Paljon pelaavien ryhmä kokoontuu viikoittain kolme tuntia kerrallaan. Ensisijaisesti ryhmät on suunnattu 18-29-vuotiaille. Katso paikkakunnan tarkat tiedot alta.

Missä?

Kevään 2020 DPR Bootcamp -ryhmät aloittavat Discord-toimintana. Discord-ryhmässä käydään reaaliaikaista keskustelua tekstin ja ääniyhteyden välityksellä. Yksittäinen Discord-tapaaminen kestää n. 2 tuntia viikoittain.

DPR Bootcamp on tarkoitettu niille, jotka pelaaavat paljon ja tahtovat pohtia pelaamisen vaikutusta omaan hyvinvointiinsa. Ryhmissä edetään DPR Bootcamp -ryhmäohjelman mukaisesti. Jokaisella viikolla käsitellään yhtä hyvinvointiin liittyvää teemaa yhdessä keskustellen ja esimerkiksi videoita katsellen. Keskustelu on rentoa ja sitä ohjaa Digipelirajat’on-työntekijä.

Mahdollisuuksien mukaan (korona-tilanne huomioiden) voidaan ryhmäkokoontumisia touko-kesäkuussa jatkaa paikallisissa live-ryhmissä. Paikkakuntakohtainen ryhmä voidaan perustaa, mikäli siihen löytyy paikkakunnalta vähintään viisi osallistujaa.

DPR Online: Avoimet teemakeskustelut alkavat jälleen syksyllä 2020. Videokerho ja peliaiheista keskustelua serverillä joka keskiviikko klo 14.
Liity serverille tästä!

Tampere: Ryhmä starttaa torstaina 24.9. klo 15:00-18:00 Silta-Pelipajassa (os. Sumeliuksenkatu 13 A). Tampereen ryhmää ei ole 15.10. Viimeinen viikoittainen ryhmäkerta on 3.12.2020. Ryhmä on yliopisto-opiskelijoille.
Liity DPR Bootcamp Tampere-ryhmään tästä!

Haluatko DPR Bootcamp-ryhmän omalle paikkakunnallesi?
Ota yhteyttä!

Haluaisitko toimia itse vertaisvalmentajana? Tule mukaan!
https://digipelirajaton.fi/tule-mukaan/tule-vertaisvalmentajaksi/

”Ekalla kerralla jännitti ja tuntui vaivaannuttavalta enkä tainnut olla ainoa. Seuraavalla viikolla oli jo rennonpaa ja pelattiin yhdessä Path of Exilea. Kokeilin ekaa kertaa esim. geokätköilyä ja joka kerralla mulla oli kivaa.”


DPR Ctrl

Haluatko tukea digipelaamisen vähentämiseen, rajoittamiseen tai lopettamiseen? 
DPR Ctrl on 10 kertaa kokoontuva keskusteluryhmä, jossa saat neuvoja, ajatuksia ja tukea muilta samaa asiaa pohtivilta. DPR Ctrl-keskusteluryhmää vetää vapaaehtoinen vertaisohjaaja, jolla on oma kokemus ongelmallisesta digipelaamisesta. Jokaisella ryhmäkerralla on vaihtuva teema, johon liittyy erilaisia tehtäviä.

Kenelle?

  • Digipelaajalle – juuri sinulle, joka mietit omaa pelaamistasi tai olet siitä huolissasi

Mitä?

  • Keskustellaan luottamuksellisesti omista ajatuksista
  • Asetetaan tavoite omalle pelaamiselle
  • Mietitään keinoja ja tukea tavoitteen saavuttamiseksi
  • Edetään ryhmäkertojen teemojen mukaan

Keskusteluryhmä kokoontuu viikoittain kaksi tuntia kerrallaan. Ensisijaisesti ryhmät on suunnattu 18-29-vuotiaille. Katso paikkakunnan tarkat tiedot alta.

Missä?

Kevään 2020 DPR Ctrl -ryhmät aloittavat Discord-toimintana. Discord-ryhmässä käydään reaaliaikaista keskustelua tekstin ja ääniyhteyden välityksellä. Yksittäinen Discord-tapaaminen kestää n. 2 tuntia viikoittain.

DPR Ctrl on tarkoitettu niille, jotka kaipaavat tukea ja keinoja pelaamisen rajoittamiseen ja hallintaan. Ryhmissä edetään DPR Ctrl -ryhmäohjelman mukaisesti. Jokaisella viikolla käsitellään yhtä pelaamiseen liittyvää teemaa yhdessä keskustellen ja esimerkiksi videoita katsellen. Keskustelu on rentoa ja sitä ohjaa Digipelirajat’on-työntekijä tai koulutettu vertaisvalmentaja.

Mahdollisuuksien mukaan (korona-tilanne huomioiden) voidaan ryhmäkokoontumisia touko-kesäkuussa jatkaa paikallisissa live-ryhmissä. Paikkakuntakohtainen ryhmä voidaan perustaa, mikäli siihen löytyy paikkakunnalta vähintään viisi osallistujaa.

DPR Online: Avoimet teemakeskustelut alkavat jälleen syksyllä 2020. Videokerho ja peliaiheista keskustelua serverillä joka keskiviikko klo 14.
Liity serverille tästä!

Haluatko DPR Ctrl-ryhmän omalle paikkakunnallesi?
Ota yhteyttä!

”Oli kiva jakaa omia kokemuksia ja sain motivaatiota omien tavoitteiden tueksi. Jäi lyhyeksi tämä aika.”