Digipelaajalle

Digipelirajat’on-vertaistoiminta | Vertaistuki verkossa | Lisätukea

Nyt – DPR Digiloma

Jumitatko koneella? Katoaako aika pelaamiseen vaikka tahtoisit tehdä muutakin? Tahtoisitko kokeilla parin päivän breikkiä digilaitteista?

Neljän päivän digilomalla (elokuu 2019) ollaan ohjatusti offline ja pohditaan omaa suhdetta digipelaamiseen ja -laitteisiin.  Lomatunnelmaan pääsee porukassa yhdessä tekemällä, puhumalla ja kokemalla.Digipelirajat’on-vertaistoiminta

Vertaisten ohjaamat keskusteluun ja yhteiseen toimintaan perustuvat ryhmät on suunnattu 18-29-vuotiaille paljon pelaaville hyvinvoinnin tueksi tai oman digipelaamisensa ongelmalliseksi kokeville rajoittamisen tueksi.


Vertaistuki verkossa

DPR Online

DPR Online on paljon digipelejä pelaaville tarkoitettu avoin Discord-serveri keskustelua sekä kokemusten ja vinkkien jakamista varten. 

Jos haluat keskustella anonyymisti digipelaamisen roolista elämässäsi, liity keskusteluun!

Digipelirajat’on-tiimiläiset tunnistat keskustelussa DPR-nimimerkistä. 

Tutustu pelaajatarinoihin

Kokemustarinoita ongelmallisesta digipelaamisesta. Digipelaajien ja heidän läheistensä tarinoita kerätään ja julkaistaan Digipelirajat’on-verkkosivuilla.


Lisätukea digipelaamiseen tarjoavat myös

A-klinikka
Eri paikkakunnilla toimivat A-klinikat tarjoavat tukea myös ongelmalliseen digipelaamiseen ja muihin toiminnallisiin riippuvuuksiin.

Game Quitters
Verkkoyhteisö ongelmallisesti digipelaaville. Cam Adairin kehittämä ohjelma niille, jotka haluavat lopettaa videopelaamisen kokonaan. 

On-Line Gamers Anonymous
Englanninkielinen verkossa toimiva vertaisyhteisö ongelmallisesti digipelaaville. 

Pelipäiväkirja
Työkalu digipelaamisen tarkasteluun ja hallintaan. 

Peliklinikan Peluuri
Peluurin valtakunnallisia palveluja pelaajille ovat maksuton auttava puhelin ja chat, Peli poikki- ja ReStart-hoito-ohjelmat verkossa sekä OmaPeluurin vertaistuki verkossa.

Pelituki
Pelituki koordinoi tukea peli- ja nettihaittojen ennaltaehkäisemiseksi sekä ongelmallisen digipelaamisen tunnistamiseksi Keski- ja Itä-Suomessa.

Sosiaalityön sosiaaliohjaus

Kunnallinen sosiaalityö tarjoaa sosiaaliohjausta eli yksilöllistä tukea, ohjausta ja palveluneuvontaa kokonaisvaltaisesti muutoksen ja haastavan elämäntilanteen tueksi.

Stop gaming – Reddit
Keskustelua englanniksi digipelaamisesta ja sen lopettamisesta tai vähentämisestä.

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-114360207-1');